Test: het beste witwasmiddel

Het is warm weer, dus dat betekent veel zweten en dan draai je vaker een wasje. Wie voor de lakens en andere witte was het beste witwasmiddel zoekt, komt uit bij...

...Ariel Original compact.

Dat blijkt uit een test in de Consumentengids. Ariel Original compact (€7,90 per 1350 gram of 0,38 per wasbeurt) is de onbetwiste winnaar als het gaat om vlekken verwijderen. Dit poeder houdt de was ook goed wit. Minpuntje is dat er wel zichtbare zeeppoederresten achterblijven. Ook is het wasmiddel voor gekleurd wasgoed minder geschikt, maar dat is niet zo verwonderlijk voor een witwasmiddel.

Voordeliger

Drie andere, aanzienlijk voordeligere witwasmiddelen komen bijna net zo goed uit de test. 1 de Beste (Dirk en Dekamarkt), G'woon (Hoogvliet) en Plus (alle drie €0,114 per wasbeurt) krijgen van de testers een 8,5. Dat is slechts 0,2 minder dan testwinnaar Ariel. Deze vier witwasmiddelen steken daarmee met kop en schouders boven de rest uit. Met deze drie wasmiddelen gaat het vlekken verwijderen iets minder dan met Ariel, maar het uitspoelen van wasmiddelresten gaat iets beter. Ook 1 de Beste, G'woon en Plus kun je beter niet gebruiken voor de bonte was.

Bron: Consumentenbond