Test: het lekkerste alcoholvrije biertje

Glas bier
Getty Images

De zomer staat voor de deur en veel mensen drinken dan graag een biertje in de tuin of op het terras. Steeds vaker valt de keuze op een 0,0% biertje. Maar wat is nou het lekkerste alcoholvrije biertje?

De lekkerste is Desperados Virgin 0.0%. Dat blijkt uit de Top 10 Beste alcoholvrij bier van Biersite Bierista.nl. Desperados Virgin (€8 voor 6 x 33 cl) is een verfrissend alcoholvrij bier. Het heeft de geheel eigen smaak en kick waar Desperados bekend om staat, maar dan zonder alcohol. Volgens Bierista smaakt het bier uitstekend bij salades, kip en gevogelte, witvis, vette vis en jonge en romige kazen. Vanzelfsprekend smaakt het ook prima op het terras, in de tuin of op de bank. Aanbevolen drinktemperatuur is 4C.

Desperados Virgin 0.0% krijgt niet alleen het hoogste testoordeel van alle negen geteste Desperados verianten. Het krijgt zelfs het hoogste testoordeel van alle bieren van de Heineken-brouwerij.
De volledige top 10 van alcoholvrije bieren krijgt een testoordeel van minimaal een 7. Desperados Virgin 0,0% krijgt van de proevers een 7,7. Op gepaste afstand volgen Brand IPA 0.0, Brugse SportZot en VandeStreek bier Playground Non-Alcoholic IPA (alle drie een 7,4).

Bron: Bierista

Auteur