Meer babbeltrucs in coronatijd

Getty Images

De afgelopen maanden zijn veel senioren slachtoffer geworden van babbeltrucs. De meeste oplichters aan de voordeur doen zich voor als medewerker van de GGD, thuiszorgmedewerker of als monteur. Laat daarom nooit een onbekende binnen, ook niet als ze een goed verhaal hebben en aardig lijken.

Dat meldt de politie. Diefstal door een babbeltruc komt vaker voor: onbekenden bellen aan en gebruiken een smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. Het gebeurt voornamelijk aan de voordeur. Dieven zijn zeer behendig met hun smoezen.

GGD-medewerker en thuiszorg

De laatste tijd hoort de politie vaak de 'medewerker van de GGD' die een coronatest in de woning komt afnemen. Of de 'GGD-medewerker' komt de woning ontsmetten in verband met corona. Of er staat een onbekende thuiszorgmedewerker onverwachts op de stoep. Ook de monteurstruc wordt veel gebruikt de laatste tijd. Medewerkers van water- of energiebedrijf komt de meterstand controleren, of iemand van de woningbouwvereniging komt de lekkage verhelpen. In al deze gevallen gaat het om oplichters die proberen binnen te dringen.

Bekijk hier een lijstje met de meest actuele babbeltrucs.

Auteur 
Bron 
  • Het CCV