Malafide slotenmaker moet betalen

Getty Images

Een malafide slotenmaker, die een slachtoffer voor honderden euro's had opgelicht, is door de rechter veroordeeld. De oplichter moet het volledige bedrag terugbetalen. Het slachtoffer werd in de rechtszaak bijgestaan door haar rechtsbijstandverzekeraar ARAG.

Dit meldt het CVV, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. In deze zaak ging het om een slaapkamerdeur die niet meer open ging. Het slachtoffer schakelde via een website een slotenmaker in, die in minder dan een half uur tijd het loopslot verving.

De rekening bedroeg 758,67 euro. Het CVV vindt dat deze rekening niet in verhouding staat tot de geleverde werkzaamheden. Een slotenmaker met PKVW-erkenning (Politie Keurmerk Veilig Wonen) rekent zelfs 's avonds niet meer dan 100 euro voor zo'n klus. De vrouw was in shock van het bedrag en de intimidaties van de slotenmaker en betaalde om hem zo snel mogelijk uit huis te krijgen.

Pintransactie
Na veel aandringen kreeg de gedupeerde een factuur van de lsotenmaker. Het verplichte btw- en KvK-nummer ontbraken. Aangifte bij de politie leverde niets op en daarop stapte zij naar haar rechtsbijstandverzekeraar ARAG. De verzekeraar zag weinig kans van slagen, maar ondernam toch een poging. Via de pintransactie konden namelijk de contactgegevens worden achterhaald van het netwerk achter de website.

De slotenmaker reageerde niet op diverse brieven van de verzekeraar en zo eindigde de zaak bij de rechter. De slotenmaker verscheen niet op de zitting en de rechter besliste dat de slotenmaker het volledige bedrag plus proces- en andere kosten moet betalen.

 

Auteur