Autoverzekeraars tellen één miljoen overstappers

Autoverzekering duurder
Getty Images

In de afgelopen vijf jaar stapten ruim één miljoen automobilisten over naar een andere autoverzekering. Het komende jaar is zo'n zeven procent van plan over te stappen. Ruim de helft daarvan weet nog niet naar welke verzekeraar ze zullen overstappen.

Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Autoverzekeringen, een onderzoek van Multiscope. Van de overstappers ging tien procent naar a.s.r. Zes procent ging juist bij deze verzekeraar weg. Nh1816 verloor drie procent van de overstappers en won zeven procent. Netto hebben a.s.r. en Nh1816 de hoogste positieve overstapbalans van elk vier procent. Ook ANWB en Promovendum kregen er netto overstappers bij.

De laagste overstapbalans heeft Interpolis. Ze verloren zeven procent van de overstappers en wonnen 2 procent. Ook Klaverblad en Ditzo raakten per saldo overstappers kwijt.

Ruim een half miljoen automobilisten wil in de komende twaalf maanden overstappen naar een andere verzekeraar. Dat is zeven procent van alle automobilisten. Het percentage verzekerden dat wil overstappen is het hoogst bij  Allianz Direct (13 procent). Promovendum en De Goudse staan op de tweede plaats met twaalf procent.
 

Auteur