Test: de beste spaarrekening

Getty Images

Sparen levert weinig rendement op en daarom zoeken veel spaarders naar een spaarrekening met de hoogste rente. Wie niet per se op zoek is naar de hoogste rente, maar vooral waarde hecht aan de beste voorwaarden, komt uit bij Argenta Internetspaarrekening, ASN Ideaalsparen en Rabo Spaarrekening.

Dat blijkt uit het SpecialItem Beleggingsrekeningen van onderzoeksbureau MoneyView, waarbij ook spaarrekeningen zijn onderzocht. Dankzij Argenta staan er in de top tien van spaarrekeningen voor het eerst in tien jaar niet alleen grootbanken. Grootbanken bieden meer flexibiliteit en daarom scoren deze spaarrekeningen beter op de voorwaarden. Vooral de aanwezigheid van een betaalrekening en de mogelijkheden van mobiel bankieren tellen zwaar in de beoordeling. Argenta kent bovendien vooralsnog geen negatieve rente.
Wie niet naar de voorwaarden kijkt, maar kiest voor de hoogste rente, komt uit bij DHB Bank, Lease Plan Bank en Lloyds Bank.

Deposito's

Bij de lange termijn deposito's komen ASN Depositosparen, Regiobank Keuzedeposito en SNS Keuzedeposito als beste uit de bus. Alle drie zijn het merken van de Volksbank. Deze deposito's scoren vooral goed in het deels (kostenloos) vervroegd kunnen opnemen van het spaargeld.
Bigbank, Inbank en J&T Banka bieden de  hoogste rente.

In het artikel hieronder ziet u de beste beleggingsrekening van vorig jaar.

https://www.plusonline.nl/als-beste-getest/test-de-beste-beleggingsreke… 

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • MoneyView