Cholesterol, zorg dat je goed zit

Aan de ene kant moet je oppassen voor een hoog cholesterol, aan de andere kant is cholesterol onmisbaar voor een gezond lichaam. Hoe word je daar wijs uit? Deze praktische handleiding belicht cholesterol van zoveel mogelijk kanten.
Auteur:
Prof. Dr John J.P. Kastelein & Dr. ir. Joep C. Defesche
Prijs:
€ 19,95
ISBN:
978-90-661-1942-0
Aantal pagina's:
0

Aan de ene kant moet je oppassen voor een te hoog cholesterol, aan de andere kant is cholesterol onmisbaar voor een gezond lichaam. Hoe word je daar wijs uit? Deze praktische handleiding belicht cholesterol van zoveel mogelijk kanten. Je leert hoe cholesterol positief bijdraagt aan de werking van ons lichaam. Hoe je een te hoog cholesterolgehalte krijgt, hoeveel cholesterol te hoog is en hoe je het zelf lager kunt maken.  

Cholesterol is onmisbaar bij de opbouw van cellen en bij het aanmaken van belangrijke stoffen als hormonen en gal. In bijna al ons dierlijk en plantaardig voedsel zit cholesterol. Maar het grootste deel wordt door ons lichaam aangemaakt, vooral in de lever.  

Helaas speelt cholesterol ook een belangrijke rol bij het ontstaan van hart- en vaataandoeningen. Een verhoogd cholesterol is zelfs de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Gelukkig is in de meeste gevallen een verhoogd cholesterolgehalte goed te behandelen. In dit boek krijg je antwoord op al je vragen over cholesterol.