Cholesterolarme Thaise kipsalade

Lekker eten en toch op je cholesterol letten, dat kan met dit recept uit het boek Gezond eten om je cholesterol te verlagen. Gezond eten hoeft niet saai te zijn! Een heel makkelijke manier om alle smaken van Thailand op te roepen. De dressing kan ook voor andere salades worden gebruikt. Hij geeft meteen meer pit.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 kleine rode chilipeper, met de zaadjes fijngehakt
  • stukje gemberwortel van 2,5 cm, geraspt
  • 2 stengels citroengras, gepeld en fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte munt
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel zoute sojasaus met een laag zoutgehalte
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 150 gram ongekookte spinazie
  • partjes limoen om erbij te serveren

Bereiding

Snijd 2 van de kipfilets in blokjes van 2 cm. Snijd de andere 2 kipfilets elk doormidden.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de grote stukken kip op halfhoog vuur gaar en aan beide kanten goudbruin. Neem de kip uit de pan. Doe de blokjes kip in de pan en bak ze op halfhoog vuur gaar en rondom goudbruin.

Schep intussen de chilipeper, de gemberwortel, het citroengras, de munt, de suiker, het citroensap, de knoflook, de sojasaus en de vissaus in een kom en roer goed door elkaar.

Schep de kipblokjes door het mengsel in de kom.

Voeg de spinazie toe en meng alles goed. Garneer de salade met de partjes limoen en de grote stukken kipfilet en serveer meteen.

Per portie: 206 kcal, 4,6 g vet, 0,7 g verzadigd vet, 0,7 g natrium.

Dit recept komt uit het boek Gezond eten om je cholesterol te verlagen.

Voedingswaarden

Energie 
206kcal
Auteur 
Bron 
  • Inmerc Boeken