Corona-vouchers evenementen langer geldig

Tickets van verplaatste evenementen en vouchers van geannuleerde evenementen zijn langer geldig. Het gaat om tickets die onder de 'Bewaar je ticket, geniet later' regeling vallen. De geldigheidsduur is verlengd van 13 naar 26 maanden. De termijn om een voucher in te wisselen voor een ticket is verlengd tot 24 maanden.

In de oorspronkelijke regeling is geen rekening gehouden met de lange duur van de coronacrisis. Sommige evenementen worden nu voor de tweede of derde keer verplaatst. Soms ook definitief geannuleerd. Het is de afgelopen maanden ook niet mogelijk geweest om vouchers in te wisselen  voor een ander evenement. Door de regeling te verlengen wordt het mogelijk de tickets alsnog op een later moment te gebruiken.

Geld terug
Als de organisator van een evenement het voorstel doet om tickets of vouchers te verlengen, is een consument niet verplicht dit te accepteren. Er is dan recht op terugbetaling van het bedrag dat oorspronkelijk is betaald.
De regeling 'Bewaar je ticket, geniet later' is in het leven geroepen tijdens de eerste coronagolf, in april 2020. Deze regeling maakt het mogelijk dat tickets voor verplaatste evenementen geldig blijven en dat tickets voor afgelaste evenementen omgezet kunnen worden in vouchers. In alle gevallen was het ook mogelijk om geld terug te vragen.