Eerste hulp op het internet: ‘Thuis online’

Heel Nederland is door de coronamaatregelen aan huis gekluisterd. Schoolkinderen en thuiswerkers zijn momenteel bijna volledig aangewezen op het internet, maar dat geldt ook voor mensen die nog niet zo vaardig zijn in de digitale wereld. SeniorWeb heeft speciaal voor die mensen iets bedacht.

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone om gemakkelijk contact te houden met familie en vrienden. Het internet biedt naast het onderhouden van contacten, wat juist in deze tijd erg belangrijk is, natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Ook ouderen shoppen graag via webshopsspelen online spelletjes en bekijken video's en films. Deze digitale mogelijkheden zijn nog niet voor iedereen zo vanzelfsprekend.

Thuis online

Voor de mensen die graag wat hulp krijgen bij online bezigheden is vanaf 23 maart het platform ‘Thuis online’ van SeniorWeb beschikbaar. Hier is een handige stap-voor-stapuitleg te vinden over praktische zaken, bijvoorbeeld over videobellen en online boodschappen doen, of het opdoen van inspiratie voor online entertainment. Denk hierbij aan uitleg over sociale media of online muziek luisteren.

Mensen die geen lid van SeniorWeb zijn kunnen zich nu voor drie maanden gratis aanmelden, u kunt dan ook gebruikmaken van de PCHulp via telefoon of via internet. Het bedrijf wil op deze manier mensen helpen om thuis online te zijn en contact met hun naasten te onderhouden.

Bron(nen):