Vijf leuke series op Netflix voor thuisblijvers

Thuisblijven is natuurlijk niet niks. Gelukkig biedt Netflix uitkomst met een paar spannende series om je uren te vermaken. Wij geven vijf tips.

Letter for the king

Deze serie is een verfilming van het bekende boek De brief voor de Koning van Tonke Dragt. Het verhaal gaat over de bijna-ridder Tiuri. Bij het laatste onderdeel dat hij moet voltooien om een echte ridder te worden, komt hij voor een enorm dilemma te staan. Helpt hij anderen in nood of kiest hij ervoor om de laatste opdracht tot een goed einde te brengen en een echte ridder te worden? Een serie waarin je echt wordt meegezogen in het avontuur van Tiuri en de andere personages.

In Homeland volg je CIA-agent Carrie Mathison (Claire Danes) en haar strijd tegen terrorisme. Het eerste seizoen begint met de redding van Nicholas Brody (Damian Lewis), die acht jaar gevangengehouden werd door Al-Quaida. Na zijn redding blijk hij een Amerikaanse sniperschutter te zijn en wordt hij in Amerika onthaald als oorlogsheld. Maar Carrie vertrouwt het niet. Zij denkt dat hij een spion is voor de terroristen. Is het niet vreemd dat zijn partner niet is teruggevonden, maar hij wel?

Undercover

In het eerste seizoen van de Nederlandse serie Undercover proberen agenten Bob Lemmens (Tom Waes) en Kim de Rooij (Anna Drijver) de drugsbende van Ferry Bouman (Frank Lammers) op te rollen. Dit doen ze door dichtbij de woning van de drugsbaron op de camping te gaan staan. Bob en Kim willen langzaam in het leven van Ferry en zijn vrouw (Elise Schaap) infiltreren, maar valt het niet een beetje op?

Undercover is een spannende serie over misdaad en wantrouwen, maar met een flinke dosis humor. Dit maakt dat de serie gemakkelijk wegkijkt. En goed nieuws, want binnenkort verschijnen ook seizoen 2 en 3 van de serie op Netflix.

The Crown

De serie The Crown vertelt het verhaal over de regeerperiode van Koning Elizabeth II. De Britse dramaserie neemt je mee naar het jaar 1947, als Elizabeth II (Clair Foy) gaat trouwen met Philip van Griekenland en Denemarken (Matt Smith). Vanaf het huwelijk krijg je in de verschillende seizoenen te zien met welke gebeurtenissen en conflicten het Britse koningshuis te maken heeft gehad. Dit koninklijke familiedrama onthult politieke rivaliteit en romantiek en is zeker het kijken waard.

Bodyguard

Vind je het leuk om naar een spannende misdaadserie vol actie te kijken, maar hou je er niet van om dit 4 seizoenen lang te moeten doen? Dan is de serie Bodyguard de perfecte uitkomst.

Zes afleveringen lang zie je hoe beveiliger en oorlogsveteraan David Budd (Richard Madden) worstelt met veel problemen uit zijn verleden en heden. De veteraan heeft missies voltooid in Afghanistan en Irak, waardoor hij nu aan PTTS leidt. Inmiddels is David benoemd tot de persoonlijke lijfwacht van de minister van Binnenlandse Zaken. Zij steunt de oorlogen aan de andere kant van de wereld, iets waar hij zo fel op tegen is. Dit zorgt voor veel spanning in de relatie tussen de twee. Dat leidt tot een dagelijkse strijd waarin David moet kiezen tussen waar hij in gelooft en waarvoor hij is aangenomen.