We zijn ondanks corona nog actief aan het daten

Vijftigplussers zijn ondanks de beperkingen tijdens de coronacrisis nog actief aan het daten. Een zoen op de eerste date zit er daarentegen nog even niet in en ook houden de meesten van ons zich aan de anderhalvemeterregel.

Dat blijkt uit onderzoek van het datingplatform 50plusmatch. Van de 1070 respondenten zegt ruim 60 procent nog even snel met iemand af te spreken als voor de coronacrisis, 36 procent wacht daar liever nog wat langer mee. Meer dan de helft van de ondervraagden zegt al een date gehad te hebben sinds de uitbraak van het virus in maart. 

Anderhalve meter

Ruim 58 procent van de onderzochten zegt zich aan de anderhalve meter afstand te houden tijdens een eerste date. Opvallend is dat 453 mensen (42 procent) normaal gesproken wel zoenen op een eerste date, maar door corona doen ze dat niet meer. De helft zegt nooit te zoenen op een eerste date. 

Serieuze intenties

De vijftigplussers blijken wel serieuze intenties te hebben bij een eerste date: 78 procent wil kijken of het klikt voor een vaste relatie. Bij de meeste eerste dates wordt er graag afgesproken bij een restaurant. Hobby’s, kinderen en familie zijn dan de populairste gespreksonderwerpen. Ondanks het coronavirus zegt ruim 67 procent nog op dezelfde plekken af te spreken en dezelfde soort activiteiten te doen. 

Tips voor daten in coronatijd? Lees dit artikel

Bron: 50plusmatch