Daten in coronatijd, kan dat?

Vergeet de hartkloppingen, het kaarslicht en die voorzichtige kus maar even. Want afspreken met je date zit er tijdens de coronacrisis niet in. Het RIVM en de bekende datingapps zoals Tinder en Happn adviseren de 2,8 miljoen singles die ons land telt, voorlopig geen fysieke afspraakjes te plannen. Hoe kun je toch contact houden met aantrekkelijke heren of dames? Wij hebben 6 leuke tips voor u.

1. Chatten

In de datingapps kun je naar hartenlust chatten. Zodra het weer is toegestaan om elkaar persoonlijk te ontmoeten, weet je dus al veel van elkaar. En als jullie virtueel een klik hebben, kan zo’n gesprek weleens heel opwindend worden!

2. Videobellen

Er zijn apps waarmee je kunt videobellen. Zoals Skype, Facetime (voor Apple apparaten) en Houseparty, waarin je ook spelletjes kunt doen. Leuk om het gezicht van de ander eens te zien voordat je elkaar ontmoet.

Lees hier meer over videobellen.

3. Koken

Zet je camera aan en ga samen hetzelfde gerecht koken. Wie bakt er het meeste van? Proost via de video op elkaar en kijk elkaar diep in de ogen. Zo wordt het toch nog best een romantisch dineetje.

4. Netflix

Zoek samen een leuke film uit in de app Netflix Party. Tijdens het kijken kun je commentaar geven op de film: “Ik denk dat hij de moordenaar is.” “Nee, joh, het is die andere man, wedden?”

5. Kaartje

Als de ander bereid is om zijn of haar adres aan je te geven, stuur dan eens een kaartje! Met dit heerlijk ouderwetse gebaar scoor je geheid een puntje bij je date.

6. Afstand

Sommige daters spreken toch af, waarbij ze minstens 1,50 meter afstand bewaren en elkaar niet aanraken. Maar als je elkaar vreselijk aantrekkelijk vindt en het liefst wil zoenen of met elkaar het bed in wil duiken, wordt er een stevig beroep op je zelfbeheersing gedaan. Bovendien zegt het RIVM glashelder: “Ga alleen de deur uit als het moet, en houd afstand.” Thuisblijven is dus het verstandigst.

Chatten met je date? Let hier op:

  • Als je niet wekenlang wil chatten of bellen totdat je elkaar kunt ontmoeten, is het beter om even geen nieuwe contacten aan te gaan. Het is zonde als jullie contactop-afstand halverwege doodbloedt.
  • Zorg dat je nooit om gespreksstof verlegen zit. Bedenk vooraf een stel prikkelende vragen. Zoals: Waar ben je het meest trots op? Of: welke beroemdheid zou je willen zijn? 
  • Tijdens het lange chatten vorm je onbewust een beeld van de ander. Maar hij of zij is in werkelijkheid misschien heel anders. Blijf dus realistisch.