Zelf maken: Krans van wollen eitjes

Getty Images

Van verschillende kleuren wol en een stukje tuinslang maakt Alie van Veldhuizen deze gezellige, eivormige paaskrans, beplakt met nog veel meer eitjes in verschillende structuren en formaten. Laat je inspireren en maak je eigen variant aan de hand van dit eenvoudige stappenplan.

Dit heb je nodig

 • 110 cm tuinslang
 • 110 cm ijzerdraad/elektriciteitsdraad
 • diverse kleuren wol
 • lijmpistool
 • uitgeblazen eieren
 • behangplaksel
 • waterballonnen
 • handje stro

Getty Images

Zo ga je te werk

Voor deze krans zijn ongeveer vijftig wollen eieren nodig. Je kunt deze eieren op verschillende manieren maken:

 1. Wikkel een massief bolletje wol door de draad constant van links naar rechts en van onder naar boven te draaien. Draai de wol in een ovale eivorm. Maak eieren in verschillende groottes voor een speels effect.
 2. Neem een uitgeblazen ei. Smeer het ei in met behanglijm. Beplak het ei met wol door met de draad van onder naar boven aansluitende cirkels te draaien tot het ei volledig bedekt is.
 3. Omwikkel een uitgeblazen ei willekeurig met wol tot er geen schil zichtbaar meer is. Smeer de wol in met sterk verdunde behanglijm en laat drogen.
 4. Maak open eieren. Dit doe je door gevulde waterballonnetjes in te smeren met behanglijm en ze daarna lichtjes te omwikkelen met wol. Niet te veel, je wil juist een open structuur. Smeer de wol nogmaals in met sterk verdunde behanglijm en laat drogen. Zodra het ei droog is prik je de waterballon kapot en verwijder je deze.

Zodra je voldoende eieren hebt gemaakt, kun je van een stukje tuinslang een frame maken. Buig elektriciteitsdraad in de vorm van een ei. De hoogte van dit ei is circa 40 centimeter, de doorsnede op het breedste punt ongeveer 30 centimeter. Bekleed het frame met tuinslang. Zet de uiteinden vast met tape.

Plak de eieren op de boven- en zijkanten van de krans met behulp van het lijmpistool, totdat de hele krans bedekt is. Plaats de eieren scheef op elkaar en tegen elkaar aan voor een speels effect en varieer met kleur.

Eventuele kale plekjes tussen de eieren vul je op met stro. Zet indien nodig vast met warme lijm. Bevestig ten slotte aan de achterzijde een lusje, of hang de krans op aan een lint.

Rauw ei uitblazen

Zet een opvangbankje klaar. Prik een gaatje in het ei aan de boven- en onderzijde, met de punt van een aardappelschilmesje. Niet wrikken! Blaas de inhoud van het ei naar buiten door een van de gaten. (Eerst komt het eiwit, daarna het eigeel. Dit laatste kan wat lastiger zijn, maak indien nodig het gat iets groter.) Maak het lege ei schoon en droog.

Auteur 
Bron 
 • Landleven