PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Schrijf uw eigen levensverhaal!

'In ieder mens zit tenminste 1 roman', is het gezegde. Misschien heeft u wel een persoonlijk verhaal dat u graag kwijt wilt? PlusOnline heeft voor u een lijst met websites en boeken die u hierbij kunnen helpen.

www.schrijvenonline.org
Is een onmisbare website voor beginnende schrijvers, hier ook een lijst met POD-uitgeverijen, uitgeverijen voor boeken in eigen beheer. En verder met schrijfoefeningen, schrijfwedstrijden, veel nuttige informatie, online cursussen (betaald) en en webwinkel met nuttige boeken over schrijven.

www.verhaalvanmijzelf.nl
Is een ontmoetingsplek voor iedereen die werkt aan zijn of haar autobiografie. Er zijn adviezen voor de schrijver, er is verwijzing naar nuttige links op internet en er zijn citaten uit literaire kring. U kunt uw tekst voorleggen aan andere lezers, maar u kunt ook raad vragen aan de redactie, en tegen een redelijk tarief, hulp verwachten bij het voltooien van uw werk.

www.verteleens.nl
De multimediale site waar moeders, vaders, opa's en oma's aan de hand van unieke en boeiende vragen hun persoonlijke levensverhaal schrijven. Boeken, die ze later gevuld met verhalen, foto's, films en herinneringen aan hun kinderen en kleinkinderen geven. Prijs voor een boek: €9.95.

www.ineenboek.nl
Op deze website krijgt u hulp om van uw levensverhaal een boek te
maken, met een speciale boekgenerator. Met 'demo' als gebruikersnaam en wachtwoord kunt u een voorbeeldboek bekijken!

Websites van (freelance) tekstschrijvers die samen met u uw levensverhaal kunnen schrijven (wij staan niet in voor de kwaliteit):

Artikelen uit Plus Magazine over dit onderwerp:

Pa, ma, vertel me jullie leven...
oktober 2007

Publiceer zélf uw boek in zeven stappen
september 2009

Boeken om te helpen:

Hoe schrijf je een familiegeschiedenis? Door Marijke Hilhorst, Uitgeverij Augustus, €12,50
Hilhorst laat zien hoe fotoalbums en liedjes de stroom verhalen op gang kunnen brengen. Maar ook hoe goed het is voor de onderlinge verhoudingen om naar elkaars verhalen te luisteren.

Lees ook: Publiceer zelf uw boek in 7 stappen!

Trefwoorden:

Reactie toevoegen

5 Comments

Door M. Giesbertz (niet gecontroleerd) op do, 15-9-2016 - 10:23

Met Tijdingen maak je op een eenvoudige, en vooral ook heel leuke manier zelf online je levensverhaal. In tekst, foto's en video's. Aan de hand van zestien grote thema's leg je je herinneringen vast. Per verhaal dat je maakt kun je aangeven met wie en wanneer je het wil delen. Dat kan ook zijn na je overlijden. www.tijdingen.nl

Door Esther Rikkengaa (niet gecontroleerd) op ma, 9-11-2015 - 13:50

“Maar is mijn leven wel interessant genoeg voor een boek?”

Biografieën zijn er écht niet alleen voor beroemdheden en bekende Nederlanders. Ook de verhalen van ‘gewone’ mensen zijn de moeite van het opschrijven waard.

Verhalen over de oorlog, of uw eerste jeugdliefde. De grappen van uw vader. De geboorte van uw kinderen. Of een verre reis.

Ik leg deze herinneringen voor u vast in een persoonlijk document. Zo heeft u straks een boek vol anekdotes en verhalen. Als blijvende herinnering, voor nu én later. Kijk voor meer informatie op www.eenboekovermijnleven.nl.

Door Arjen Bakker (niet gecontroleerd) op vr, 9-10-2015 - 15:42

Ook ik zou graag een website toevoegen: levensverhaal.frl.

Ik help u graag om uw verhaal om te zetten in een goed leesbare tekst,in een aantrekkelijk jasje.

Door Annemien Boesveld (niet gecontroleerd) op ma, 17-8-2015 - 12:33

Mag ik nog een website toevoegen aan het lijstje? www.hetverhaalvanmijnleven.nl tekent uw levensverhaal op en maakt er een mooi boek van. Voor iedereen die zijn of haar herinneringen wil nalaten aan kinderen en kleinkinderen.

Door Tino Bakker (niet gecontroleerd) op zo, 19-1-2014 - 21:37

Sinds 2012 maak ik deel uit van een clubje enthousiaste vrijwilligers in Oostelijk West-Friesland (omgeving Hoorn) dat levensboeken schrijft. De werkgroep levensboek.nu is gestart als uitvloeisel van een project van het Oranjefonds. Dat heeft ruim 40 levensboeken uit Hoorn en omgeving opgeleverd. Wij brengen vertellers en schrijvers bij elkaar voor het maken van levensboeken. Dat doen we door een goede match te maken, advies, eventueel training en het organiseren van intervisiebijeenkomsten.  Kijk op www.levensboek.nu en reageer, in het bijzonder iedereen die graag en goed schrijft en liefst in de buurt woont.