Schrijf uw eigen levensverhaal!

Getty Images

'In ieder mens zit tenminste 1 roman', is het gezegde. Misschien heeft u wel een persoonlijk verhaal dat u graag kwijt wilt? PlusOnline heeft voor u een lijst met websites en boeken die u hierbij kunnen helpen.

www.schrijvenonline.org
Een onmisbare website voor beginnende schrijvers, hier ook een lijst met POD-uitgeverijen, uitgeverijen voor boeken in eigen beheer. En verder met schrijfoefeningen, schrijfwedstrijden, veel nuttige informatie, online cursussen (betaald) en en webwinkel met nuttige boeken over schrijven.

www.verteleens.nl
De multimediale site waar moeders, vaders, opa's en oma's aan de hand van unieke en boeiende vragen hun persoonlijke levensverhaal schrijven. Boeken, die ze later gevuld met verhalen, foto's, films en herinneringen aan hun kinderen en kleinkinderen geven. Prijs voor een boek: €9.95.

Websites van (freelance) tekstschrijvers die samen met u uw levensverhaal kunnen schrijven of filmen (wij staan niet in voor de kwaliteit):

Artikelen uit Plus Magazine over dit onderwerp:

Pa, ma, vertel me jullie leven...
oktober 2007

Publiceer zélf uw boek in zeven stappen
september 2009
 

Boeken om te helpen:

Hoe schrijf je een familiegeschiedenis? Door Marijke Hilhorst, Uitgeverij Augustus, €12,50
Hilhorst laat zien hoe fotoalbums en liedjes de stroom verhalen op gang kunnen brengen. Maar ook hoe goed het is voor de onderlinge verhoudingen om naar elkaars verhalen te luisteren.

Lees ook: Publiceer zelf uw boek in 7 stappen!

Auteur