De 5 lekkerste wijnen bij biefstuk

Als u biefstuk eet, wilt u daar ook wel een echte verwenwijn bij drinken. Deze week een selectie van vijf heerlijke rode wijnen voor bij biefstuk. Gekozen door de kenners van WijnTop5.

Biefstuk is wat duurder en bovendien rood vlees. Niet voor iedere dag dus. Als we dan een keer biefstuk eten maken we er een verwennerij van en drinken er een mooie kwaliteit rode wijn bij, en bereiden hem volgens een lekker recept. En vanzelfsprekend halen we bij de slager een goede biefstuk.

We kozen 5 rode wijnen voor u uit, gemakkelijk verkrijgbaar in heel Nederland. Details over de druivensoorten en gebied van herkomst van de wijn vindt u door te klikken op de naam van de wijn. Bovendien treft u 5 heerlijke biefstuk recepten, speciaal bij elke wijn geselecteerd.

1. Alamos (Catena)

Zachte tannines, cassis, kersen, romig, maar ook een zekere frisheid. Gall & Gall € 7,99

Recept: Biefstuk met een saus van Portabella

2. Anura Merlot

Hout en fruit, romige smaak, zoete pruimen, goede tannines. Albert Heijn, € 7,99

Recept: Ossenhaas met rode-wijnsaus

3. Inca Cabernet-Malbec

Een rijke, volle wijn met een zachte tanninestructuur, fruitig en complex met een hint van cederhout en aroma’s van rode bessen, bosbessen en een vleugje hout. Jumbo € 4,99

Recept: Entrecôte Bordelaise

4. Cono Sur, Shiraz

Dynamisch dochterbedrijf van Concha y Toro maakt een reeks heerlijke, betaalbare wijnen, waaronder deze prima, heel betaalbare syrah, met kersen, bessen, wat stevigheid, peperigheid, specerijen, wat hout, lekker fruitig, goed droog. Mitra, € 5,49

Recept: Biefstuk uit de wok met rucola en pesto

5. De Bortoli, Sacred Hill

Zoet fruit, warm en zwoel, pittig, licht gerijpt, gemakkelijk, wat zoet na. C1000, € 3,99

Recept: Biefstuk met mangosalsa

Missing media-item.De Wijn Top 5 is een onafhankelijk initiatief van het blad Perswijn en TWIS-The Wine Info Site.

Auteur