Digitale ontwikkelingen

Blijf digitaal op de hoogte

Digitale ontwikkelingen ouderen
Getty Images

De wereld van de computer en alles wat ermee te maken heeft, is voortdurend in beweging. Gelukkig zijn er genoeg websites die de laatste ontwikkelingen voor u bijhouden.

Net als bij computermagazines zijn er websites over digitaal nieuws op verschillende niveaus: variërend van beginner tot ver gevorderd. Er is dus voor elk wat wils. Een aantal van deze sites horen bij een papieren magazine, andere zijn alleen in digitale vorm beschikbaar.

Websites voor beginners
Behalve natuurlijk bij PlusOnline, kunt u ook op een aantal andere websites terecht voor digitale ontwikkelingen uitgelegd op beginnersniveau. Een van de bekendste sites op dit gebied is www.seniorweb.nl. Hoewel de nadruk meer ligt op artikelen en workshops, is er ook een rubriek nieuws met daarin gemiddeld dagelijks wel een bericht over digitale zaken. Seniorweb is speciaal gericht op 50 plussers.

Senior
Getty Images

HCC staat voor Hobby Computer Club. Deze vereniging werd in de tijd nog voor eerste homecomputers opgericht door een stel computerhobbyisten. In de loop der tijd groeide HHC uit tot de grootste computervereniging van Nederland, met gebruikersgroepen voor allerlei verschillende computertoepassingen. Op de site www.hcc.nl/webzine vindt u behalve digitaal gebied. Een nadeel is van de site is wel de uitbundig aanwezige reclame. Een ander bekend papieren blad is Computer! Totaal: www.computertotaal.nl/pc/nieuws. ook dit blad heeft een uitgebreid website met daarop nieuws in verschillende categorieën: van pc tot tablet, van Mac tot gadgets. Daarnaast zijn diverse artikelen en workshops uit het magazine gratis te lezen. Een nog wat bredere benadering heeft de site van het magazine Bright: www.bright.nl. Hier is meer nieuws te lezen dan bij de eerder genoemde sites en wordt digitaal zo breed mogelijk genomen. U leest er over gewone pc's maar ook bijvoorbeeld de nieuwste met technische snufjes getooide Mazda of een ontwaakte ruimtesonde.

Website voor gevorderden
Iets pittiger, maar toch goed te begrijpen voor mensen met enige computerervaring, is een website als www.computeridee.nl/nieuws. Dit is inderdaad de website die hoort bij het bekende papieren computermagazine. Hier vindt u dagelijks meerdere nieuwtjes op allerlei digitaal gebied. Een nadeel van de site is wel de uitbundig aanwezige reclame. Een ander bekend papieren blad is Computer! Totaal: www.computertotaal.nl/pc/nieuws. Ook dit blad heeft een uitgebreide website met daarop nieuws in verschillende categorieën: van pc tot tablet, van Mac tot gadgets. Daarnaast zijn diverse artikelen en workshops uit het magazine gratis te lezen. Een nog wat bredere benadering heeft de site van het magazine Bright: www.bright.nl. Hier is meer nieuws te lezen dan bij de eerder genoemde sites en wordt digitaal zo breed mogelijk genomen. U leest er over gewone pc’s maar ook bijvoorbeeld de nieuwste met technische snufjes getooide Mazda of een ontwaakte ruimtesonde.


tweakers
Getty Images


Websites voor vergevorderden
Een andere zeer populaire website op pittig niveau is www.tweakers.net, ook wel bekend als Tweakers. Deze website dateert uit 1998 en werd opgericht door een computerenthousiasteling die zich bezig hield met het verbeteren van de werking van computers (ook wel tweaken genoemd). Hoewel de site veel nieuws brengt over hardware, software, internet en games, blijft de achtergrond van een verzameling computerfans die het onderste uit hun apparatuur willen houden, nog steeds zichtbaar. Dit is vooral terug te zien op het forum dat de naam draagt: Gathering of Tweakers. Handig op Tweakers zijn vooral de vele recensies van apparatuur (ook niet computer) en software, die van pas kunnen komen voor bezoekers die iets nieuws willen kopen. Ook hebben op Tweakers leden de mogelijkheid om te reageren: wat dan ook veelvuldig gebeurt. Dit geeft soms interessante discussies over uiteenlopende onderwerpen. Het niveau op Tweakers is op alle vlakken hoog, dus het valt niet altijd mee alle artikelen en discussies goed te volgen. Desondanks kan een bezoek aan Tweakers en Webwereld toch ook de moeite waard zijn voor mensen met wat minder kennis van zaken.
Auteur 
  • Alex de Wit