Opgelet: Windows Live Mail stopt met Microsoft-adressen

Vanaf 1 juli zullen Microsoft-adressen niet meer werken in Windows Live Mail, volgens Microsoft zelf. Er is echter een manier om uw e-mailadres te blijven gebruiken.

Enkele weken geleden kregen trouwe gebruikers van Windows Live Mail een opvallend bericht. Vanaf 1 juli zullen alle Microsoft-adressen niet meer in Windows Live Mail werken. Dit komt door de techniek achter de website Outlook.com, deze wordt vernieuwd en zal geen verbinding meer leggen met Windows Live Mail.

Heeft dit voor u gevolgen? Controleer eerst of u een adres van Microsoft heeft. Dit zijn de volgende:

@live.com
@live.nl
@msn.com
@msn.nl

@outlook.com
@hotmail.com
@hotmail.nl

Nu nog even zien of u Windows Live Mail gebruikt. Start uw mailprogramma. Staat er bovenin de blauwe balk ''Windows Live Mail''? Dan bent u een gebruiker. Is dat niet het geval, dan is er voor u niets aan de hand.

Optie 1: stap over op web-based Outlook met uw huidige adres

U kunt simpelweg stoppen met Windows Live Mail te gebruiken en omschakelen naar webmail. Dit betekent dat u voortaan via uw browser de e-mail leest. U kunt met uw adres inloggen op:

https://outlook.live.com

De webmail lijkt wel wat op WLM. Het zal wel even wennen zijn, maar u hoeft verder niets te installeren en overal waar u internet heeft, kunt u bij de e-mails.

Optie 2: ander mailprogramma kiezen

Windows Live Mail is niet het enige mailprogramma. Alternatieven van Microsoft: de app 'Mail' in Windows 10 of 8.1. Heeft u het Office-pakket op uw computer, dan kunt u Microsoft Outlook (het pakket, niet de webversie) gebruiken. Er zijn ook andere bedrijven met mailprogramma's. Thunderbird, van Mozilla Firefox bijvoorbeeld.

3 Comments

Door M.L. van IJzerl... (niet gecontroleerd) op ma, 9-9-2019 - 14:36

Krijg op mijn IPhone de vraag van Microsoft om in te loggen met wachtwoord van Live.com , die alleang afgezegd is. Heb een outlook account op mijn computer hetnet.nl en een extra adres met g.mail.com die ik op mijn IPhone heb staan. Weet niet hoe verder te handelen?

Door hansimming (niet gecontroleerd) op ma, 11-6-2018 - 19:15

ik snap er niks van

Door John (niet gecontroleerd) op zo, 3-6-2018 - 05:50

Goed gebeurd is gebeurd