Test: de beste Soundbar

Een echte bioscoopervaring in de huiskamer. Met het geluid dat standaard uit de tv komt, is dat niet mogelijk. Met een soundbar kan het wel. De beste soundbar is de SK10V van LG.

Dat blijkt uit tests van 50 gespecialiseerde tijdschriften uit 25 landen, zo meldt Testresults.nl. De LG SK10V (€910) geeft een geweldig goed bioscoopwaardig geluid in de huiskamer. De soundbar heeft een vermogen van 550 Watt en wordt met een losse subwoofer geleverd, die draadloos in contact staat met de soundbar. De bar heeft ook speakers aan de bovenzijde die het geluid via het plafond de kamer in sturen. Het volume van de front- en topspeakers kun je apart instellen. Door de Meridian audio technologie wordt het geluid op schermhoogte de ruimte ingezonden. Hierdoor klinkt het extra helder en extra warm. Google Chromecast is ingebouwd, zodat je draadloos kunt streamen. Je kunt bijvoorbeeld Spotify beluisteren als de televisie uitstaat. De soundbar bedien je dan met de smartphone.

De LG SK10V is een fors apparaat met een breedte van bijna anderhalve meter. Hij past dus het beste bij een grote televisie. De soundbar heeft veel aansluitingen, onder andere drie keer HDMI, een optische ingang, een AUX-ingang en een USB-poort. Muziek streamen kan via bluetooth, wifi en ethernet. De aansluitingen zijn verdiept, zodat de kabels onzichtbaar zijn weg te werken.

Bron(nen):