Windows 10 op meer dan 900 miljoen apparaten

Het aantal Windows 10-installaties is met een breinbrekende hoeveelheid toegenomen: een stijging van 100 miljoen in de afgelopen 6 maanden. Volgens Microsoft staat Windows 10 inmiddels op meer dan 900 miljoen apparaten. Dit meldt topman van Microsoft Modern Life, Search & Devices Group, Yusuf Mehdi.

Mehdi laat weten dat er in de afgelopen 12 maanden historisch veel nieuwe Windows 10-apparaten zijn bijgekomen. Dit zijn pc's, de HoloLens, Xbox consoles en de Surface Hub. Tevens is de Microsoft by Numbers-website bijgewerkt. 

Aankondiging nieuwe producten
Binnenkort vindt het Surface-evenement plaats. Op dit evenement zal Microsoft nieuwe producten aankondigen. Mehdi stelt dat er komende week dus ook veel nieuwe apparaten bij zullen komen. Het gerucht gaat dat Microsoft een Surface-apparaat met twee schermen gaat presenteren dat op een 'lichtgewicht' versie van Windows draait onder de naam Windows Core OS. Deze naam is eerder verschenen bij Geekbench

Data

Officiële data over het aantal Windows 10-installaties is er nauwelijks. In maart maakte Microsoft bekend dat Windows 10 op 800 miljoen apparaten geïnstalleerd was. In november 2017 zou het aantal geregistreerde apparaten met Windows 10 volgens Microsoft op 600 miljoen liggen. Volgens technologie specialist Paul Thurrot zou dit aantal veel lager zijn, omdat er destijds nog virtuele machines werden meegeteld. Het plan van Microsoft was aanvankelijk om in 2018 wereldwijd een miljard apparaten van Windows 10 te voorzien. Dit doel is echter in 2016 verworpen. Als de huidige groei zich blijvend in een stijgende lijn voortzet, zijn er in het eerste kwartaal van 2020 een miljard apparaten met Windows 10. 

Bron: Tweakers