Duurzaam koken met seizoensgroente.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 0-15 minuten.
      
Ingrediënten
- 1 eetlepel pinda's
 - 100 gram eiermie
 - 250 gram chinese kool
 - 2 rode (punt)paprika's
 - 2 bosuitjes
 - 1 teentje knoflook
 - 1 eetlepel olie
 - 4 dl kippenbouillon
 - 1 eetlepel thaise vissaus
 - 100 gram kiprollade (vleeswaar)
 
Bereiding
- Hak de pinda’s grof.
 - Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Maak de groente schoon.
 - Snijd de Chinese kool in repen en de paprika’s in stukken.
 - Snijd de bosuitjes in ringen en het teentje knoflook in snippers.
 - Roerbak de Chinese kool, de stukken paprika, de knoflook en de bosui zacht in de olie.
 - Voeg de bouillon en het pepertje toe en kook dit 2 minuten.
 - Maak de bouillon op smaak met de vissaus.
 - Snijd de kiprollade in reepjes.
 - Roer de mie en de kiprollade door de soep.
 - Strooi aan tafel de pinda’s over de soep.
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 450 kcal | |
| Eiwit | 20 gram | |
| Koolhydraten | 55 gram | |
| Vet | 15 gram | |
| Verzadigd vet | 3 gram | |
| Vezels | 6 gram | |
    Bron 
          
  - Voedingscentrum