Donderdag: Koolrabi-ijsbergsalade

Fris, maar ook zoet: dat is deze koolrabi-ijsberg salade. Dit gerecht is voor 2 personen, kent een bereidingstijd van 0-15 minuten en is uitermate geschikt voor een balansdag. Lekker met een rundersaucijsje en aardappelen.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • ½ limoen
  • 1 theelepel honing
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 2 koolrabi's
  • Paar bladen ijsbergsla
  • 2 takjes munt

Bereiding

  1. Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
  2. Was het stukje limoen en snijd wat van het buitenste deel van de schil af. Snijd het schilletje in fijne reepjes.
  3. Pers de limoen uit.
  4. Maak een dressing van het limoensap, het opgevangen sinaasappelsap, de honing en de olie.
  5. Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in kleine blokjes of reepjes.
  6. Was de ijsbergsla en snijd de bladen in repen.
  7. Was de blaadjes munt en snijd ze in repen.
  8. Meng de groente met de dressing, de reepjes limoenschil en de munt.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 110 kcal 440 kcal
Eiwit 5 gram 25 gram
Koolhydraten 15 gram 40 gram
Vet 3 gram 20 gram
Verzadigd vet 0 gram 5 gram
Vezels 7 gram 9 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum