Getty Images
      
  Heerlijke bonensalade met extra groente.
Ingrediënten
- 1 grote pot jonge kapucijners
 - 1 (rode) ui
 - 1 teentje knoflook
 - ± 2 eetlepels citroensap
 - 2 eetlepels (olijf)olie
 - 1 theelepel mosterd
 - 75 gram rucola
 - 250 gram kerstomaatjes
 - 25 gram walnoten
 
Bereiding
- Laat de kapucijners uitlekken.
 - Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
 - Maak een dressing van de ui, de knoflook, het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de kapucijners.
 - Was de rucola en laat de sla goed uitlekken.
 - Was de tomaatjes en halveer ze.
 - Meng de tomaatjes en de rucola door de kapucijners.
 - Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 485 kcal | |
| Eiwit | 20 gram | |
| Koolhydraten | 45 gram | |
| Vet | 20 gram | |
| Verzadigd vet | 3 gram | |
| Vezels | 20 gram | |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum