Vijf keer smullen bij de Italiaan

De pizza is en blijft een van de populairste Italiaanse gerechten in Nederland. Deze week nemen we u mee naar vijf uitstekende pizzeria's.

Vooraf neemt u de insalata di cetrioli, zuppa di cipolla, cocktail di gamberetti of misschien zelfs de carciofi al forno. Maar voor het hoofdgerecht kiest u natuurlijk voor een pizza! Bij Ristorante Belissima in Vaals wordt het pizzadeeg in eigen huis gemaakt en royaal belegd met verse ingrediënten. Dat is waarschijnlijk de reden dat de pizza’s van Belissima in de wijde omgeving bekend en geliefd zijn. Ook weten ze hier hoe ze ovengerechten, pasta’s en visschotels moeten klaarmaken. Dus als u zelf geen trek hebt in een pizza en de kinderen wel dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Er is keuze genoeg.

Op het overdekte terras kijkt u bij Ristorante Pizzeria Pompei uit over een uiterst charmant stukje Amersfoort. Ondertussen geniet u van bijvoorbeeld risotto met kip, zeevruchten of groenten, kalfsoester met spinazie, ei en roomsaus, een gelato of gewoon een pizza met een goed glas wijn. Ook als u speciale wensen hebt of trek hebt in dat ene gerecht dat u in Italië hebt gegeten, maar niet op de kaart staat, dan is dat geen enkel probleem!

Pizza margherita, tonno, puttanesca, quattro formagi, all’ amatriciana, peperoni...alle klassiekers staan hier op de kaart. Uit de houtoven van La Pizza in Rotterdam verschijnen echter ook minder gebruikelijke pizza’s. Een pizza met mozzarella, oesterzwam, aardappel, peterselie, knoflook en  zwarte peper bijvoorbeeld. Of met mozzarella, spinazie, pancetta en ricotta. Er is ook een ruime keuze aan voorgerechten en snacks. Oesters, een ovenschotel met mozzarella, tomaten en aubergine...en dat allemaal voor een heel zacht prijsje.

Vijf bijzondere en gezellige pizzeria's:

Missing media-item.

Voor u geselecteerd door IENS

 

 

 

Bron 
  • www.IENS.nl