In de roos(jes)!
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- ½-1 eetlepel mosterd
- ½ eetlepel azijn
Bereiding
- Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
- Kook de bloemkoolroosjes in weinig water net gaar.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze klein.
- Fruit de ringetjes bosui in de olie zacht.
- Voeg de mosterd, de azijn en 2 eetlepels water toe.
- Giet de bloemkool af en meng de roosjes door het mengsel met de bosuitjes.
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | Menu | |
| Energie | 115 kcal | 450 kcal |
| Eiwit | 5 gram | 30 gram |
| Koolhydraten | 7 gram | 35 gram |
| Vet | 6 gram | 20 gram |
| Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
| Vezels | 6 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum