Getty Images
Volgens beproefd recept een heerlijke citroenrisotto. Geschikt voor 2 personen en met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met gebakken kipfilet en geroosterde worteltjes.
Ingrediënten
- 6 dl bouillon
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 200 gram risottorijst
- ½ citroen
- Mespunt tijm
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook.
- Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Fruit de sjalot en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst kort mee.
- Giet er een deel van de bouillon bij en breng dit aan de kook.
- Giet, als de bouillon is opgenomen er weer een scheut bouillon bij. Laat de rijst in ca. 25 minuten gaar worden.
- Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil af.
- Maak de risotto op smaak met geraspte citroenschil, wat citroensap en wat tijm.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
|---|---|---|
| Energie | 430 kcal | 665 kcal |
| Eiwit | 8 gram | 30 gram |
| Koolhydraten | 80 gram | 90 gram |
| Vet | 7 gram | 15 gram |
| Verzadigd vet | 2 gram | 4 gram |
| Vezels | 2 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum