Lekker én cholesterolarm.
Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.
Lekker met snijbonen en volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
      
Ingrediënten
- 5 olijven zonder pit
 - 4 takjes koriander
 - Stukje ui
 - 200 gram tartaar
 - 2 teentjes knoflook
 - 2 eetlepels broodkruim of paneermeel
 - 1 rode paprika
 - ½ blik gepelde tomaten
 - Mespunt sambal
 - Mespunt gemalen komijn
 - 1 dl bouillon
 - 1 eetlepel olie
 
Bereiding
- Snijd de olijven klein.
 - Knip de korianderblaadjes klein en snijd het stukje ui in snippers.
 - Pers 1 teentje knoflook uit boven het tartaar.
 - Maak het tartaar aan met de olijven, de koriander, de ui, het broodkruim, peper en weinig zout.
 - Vorm er kleine balletjes van en laat ze in de koelkast opstijven.
 - Pureer het andere teentje knoflook met de schoongemaakte paprika en de tomaten met sap in de keukenmachine of blender.
 - Roer dit met de sambal en komijn door de bouillon en breng de saus aan de kook.
 - Maak de saus op smaak met peper en een beetje zout.
 - Bak de tartaarballetjes in de hete olie in ca. 10 minuten gaar en bruin en geef de saus er bij.
 
Lekker met snijbonen en volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
 - 6 opscheplepels volkoren macaroni
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | Menu | |
| Energie | 245 kcal | 535 kcal | 
| Eiwit | 25 gram | 35 gram | 
| Koolhydraten | 10 gram | 60 gram | 
| Vet | 10 gram | 15 gram | 
| Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram | 
| Vezels | 3 gram | 20 gram | 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum