Woensdag: Varkenshaasje met salsa van rode ui

Smaak van het zuiden!

Een recept voor 2 personen met een bereidingestijd van ruim 30 minuten.

Ingrediënten
  • 2 rode uien
  • Stukje gemberwortel (2 cm)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 eetlepel kappertjes
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 kleine varkenshaasje
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
  • Maak de uien schoon en snijd ze klein.
  • Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  • Fruit de ui en de gember 5 minuten in de olie glazig.
  • Voeg de sambal toe.
  • Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes, het citroensap en wat zout door.
  • Laat de salsa afkoelen en een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
  • Bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
  • Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
  • Braad het vlees in 15-20 minuten gaar.
  • Neem het vlees uit de pan. Dek het met aluminiumfolie af en laat het 5 minuten rusten.
  • Snijd het varkenshaasje in dikke plakken en geef de salsa er bij.
Menusuggestie
Lekker met bloemkool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 kleine bloemkool
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie
Voor het gebruik van margarine kijk op het etiket of raadpleeg de merkartikelenlijst.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie

 230 kcal

 400 kcal
Eiwit 25 gram
 30 gram
Koolhydraten 5 gram
 35 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet
 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram

 9 gram

Auteur 
  • Redactie