Pure verwennerij.
Ngerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Lekker met als hoofdgerecht kruidig gevulde makreel, komkommersalade met munt en zilvervliesrijst.
      
Ingrediënten
- ½ vanillestokje
 - Schijf citroen
 - 1 eetlepel suiker
 - 2 perziken
 - 1 eetlepel geschaafde amandelen
 
Bereiding
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
 - Breng 1 dl water met het vanillestokje, de schijf citroen en de suiker aan de kook.
 - Laat dit 10 minuten trekken.
 - Halveer de perziken rond de pit , draai de helften uit elkaar en verwijder de pit. Trek het velletje van de perziken.
 - Leg de perzikhelften in het vocht en pocheer ze 5 minuten.
 - Laat de perziken in het vocht afkoelen.
 - Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
 - Leg de perzikhelften op 2 bordjes en schep er wat van het vocht over. Strooi de amandelen er over.
 
Lekker met als hoofdgerecht kruidig gevulde makreel, komkommersalade met munt en zilvervliesrijst.
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 95 kcal | |
| Eiwit | 2 gram | |
| Koolhydraten | 15 gram | |
| Vet | 1 gram | |
| Verzadigd vet | 0 gram | |
| Vezels | 2 gram | |
    Bron 
          
  - Voedingscentrum