Olympisch genoegen.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.
Lekker met als hoofdgerecht Griekse rijst met venkel.
Ingrediënten
- ½ aubergine
- 1 eetlepel olie
- ½ teentje knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4 takjes koriander
- Mespunt kaneel
- Stuk turks brood
Bereiding
- Maak de aubergine schoon en snijd hem in blokjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan met een anti aanbak bodem en bak hierin de aubergine zacht.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Roer er de tomatenpuree door en bak dit even mee.
- Laat de aubergine in 5 minuten gaar worden.
- Voeg de korianderblaadjes toe.
- Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer grof.
- Laat het afkoelen en maak het op smaak met peper, een beetje zout en de kaneel.
- Geef er puntjes brood bij.
Lekker met als hoofdgerecht Griekse rijst met venkel.
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 140 kcal | |
| Eiwit | 4 gram | |
| Koolhydraten | 20 gram | |
| Vet | 5 gram | |
| Verzadigd vet | 1 gram | |
| Vezels | 3 gram | |
Bron
- Voedingscentrum