Getty Images
Deze lekkere preisoep heeft een bereidingstijd van 0-15 minuten en is ideaal voor de balansdag.
Ingrediënten
1 dunne prei
½ kruimig kokende aardappel
Mespunt tijm
2 dl bouillon
50 gram gerookte forel
2 bruine soepstengels
Bereiding
- Maak de prei schoon.
- Snijd wat hele fijne ringen prei en bewaar ze voor garnering. Snijd de rest van de prei in ringen.
- Schil het stukje aardappel en snijd het in blokjes.
- Kook de prei met de aardappelblokjes en de tijm in de bouillon in 20 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Roer er de achtergehouden ringen prei door en breng de soep weer aan de kook.
- Verdeel de forel in stukjes.
- Schenk de soep in 2 borden of kommen en leg de stukjes forel er op.
- Geef er soepstengels bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht entrecotes met kruidenjus, witlof en aardappelen.
Allergie info:
Vervang de soepstengels door toast, crackers of reepjes geroosterd brood die passen in het dieet.
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
| Voedingswaarden per persoon | ||
| Recept | ||
| Energie | 70 kcal | |
| Eiwit | 6 gram | |
| Koolhydraten | 8 gram | |
| Vet | 2 gram | |
| Verzadigd vet | 1 gram | |
| Vezels | 1 gram | |
Bron
- Voedingscentrum