En de duurste supermarkt is...

Getty Images

Spar. Zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Lidl en Aldi zijn het goedkoopst dankzij hun huismerken, thuisbezorger Picnic heeft voordelige A-merken.

Het grote onderzoek van de Consumentenbond kunt u ook aanvragen. Daarin leest u onder meer dat Jumbo en Hoogvliet per vestiging andere prijzen hanteren. Ze lijken het prijsniveau aan te passen naar de omliggende supermarkten. Daardoor is de Jumbo in bijvoorbeeld Friesland en Limburg goedkoper dan in de Randstad.

Goedkoop

Wie goedkoop boodschappen kan doen, kan het best inkopen doen bij de prijsvechters Aldi en Lidl. De huismerken daar zijn over het algemeen zo’n 15 procent goedkoper. Nieuwkomer Picnic is goed voor wie hecht aan A-merken, want die zijn daar zo’n zes procent voordeliger.

A-Merk vs Huismerk

Uit hetzelfde onderzoek, waarbij 7000 verschillende prijzen van 150 A-merken en 120 huismerken met elkaar zijn vergeleken, blijkt dat het prijsverschil tussen A- en huismerken in de afgelopen drie jaar vijf procent groter is geworden.

Vergeet de aanbiedingen niet

De Consumentenbond deed eerder onderzoek naar de beste super voor aanbiedingen. Daaruit bleek dat Albert Heijn de kortingskampioen is.
Vooral met deze aanbiedingen kunnen slimme consumenten flink besparen.

Auteur 
  • Webredactie