NS Keuzedagen langer geldig

Keuzedagen, waarmee abonnementhouders van 60 jaar en ouder vrij kunnen reizen met de trein, blijven voortaan twaalf maanden geldig. Voorheen was dat twee maanden. De langere geldigheidsduur geldt voor keuzedagen die je ontvangt per 30 oktober 2020. Keuzedagen van voor 30 oktober verlopen op 1 januari 2021.

Veel reizigers konden in het voorjaar van 2020 hun Keuzedagen niet gebruiken, omdat ze toen vanwege coronamaatregelen alleen noodzakelijke reizen mochten maken. NS heeft daarom besloten de Keuzedagen die voor 30 oktober zijn verstrekt, langer geldig te maken. Je kunt ze nog gebruiken tot en met 31 december 2020. Zo kun je een Keuzedag later in het jaar inhalen, schreven we in Plus Magazine van september.

 

Door de tweede coronagolf gelden nu weer beperkende maatregelen voor reizen met de trein. De maatregelen tijdens deze gedeeltelijke lockdown zijn minder streng dan in het voorjaar. Zo mag je de trein wel gebruiken, bijvoorbeeld om te gaan oppassen op een kleinkind. NS stelt dat reizen met de trein op dit moment op een veilige en comfortabele manier kan. Daarom blijven keuzedagen die voor 30 oktober zijn verstrekt niet langer geldig.

 

Wil je gaan reizen met de trein? Kijk dan vooraf in de NS app hoe druk het is.