Top 5 Italiaans in Arnhem

Arnhem is een stad met veel goed verborgen restaurants. Na een dag heerlijk struinen door de binnenstad zijn er veel plekken om op te laden. Wat te denken van een Italiaans feestje? Er is bijna niemand die niet van deze warme keuken houdt, of u nou vlees- vis of groenteliefhebber bent, er is voor ieder wat wils. In deze top 5 de beste Italiaanse restaurants van Arnhem.

Top 5 Italiaans in Arnhem

Hebt u zin in in een lang diner met heerlijk veel gangen? Dan is La Rusticana de plek om te bezoeken. Al jaren een begrip in Arnhem onder liefhebbers van de echte Italiaanse keuken. Hier gaat u voor de vier klassieke gangen: antipasti, primi, secondi en dolci. Start uw avond bijvoorbeeld met een carpaccio met provolone en Romeinse artisjokken, ga daarna voor de gevulde pasta met peer en kaas in een gorgonzola-notensaus, hierna is de kreeft uit de oven aan de beurt en sluit af met de bekende tiramisu. De kelder bevat een keur aan bijzondere, heerlijke wijnen zodat u altijd een passend glas bij uw gerecht kunt drinken.

Eigenaar Zaf van ZafVino is een wandelende wijn-encyclopedie, hij kan u alles vertellen over de vele prachtige wijnen die hij schenkt in zijn kleine, knusse zaak in het centrum van Arnhem. Er is geen vast menu, hij serveert gewoon alles wat lekker is. Wat er elke dag in huis is, schrijft Zaf op het krijtbord. Een plank vol heerlijke vleeswaren, grote olijven, knapperig vers brood en geweldige kaasjes bijvoorbeeld, of een sappige rib eye, gegrild tot perfectie met wat geroosterde groenten. Simpel, puur en eerlijk. Zaf bewijst dat opsmuk niet nodig is.

Het gezellige Italiaanse eethuisje Cosi ligt aan de rand van het centrum. Met grote zorg en de beste ingrediënten worden hier de meest smaakvolle gerechten voor u bereid. U eet er pizza zoals die hoort te zijn met een dunne, krokante bodem en belegd met eerlijke, simpele producten. Ook de pastagerechten zijn puur en worden bereid ‘zoals het hoort’. Ga bijvoorbeeld voor een penne alla norma met aubergine, tomaat, basilicum en ricotta of een spaghetti alle vongole met schelpdiertjes, witte wijn en knoflook. Naast het vaste menu serveert Cosi elke week nieuwe gerechten buiten de kaart om. Deze zijn geïnspireerd op de ingrediënten van het seizoen.

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: