Top 5 terrassen in Gelderland

De weersvoorspellingen voor het komende weekend beloven weer de nodige lentekriebels. Een heerlijk zonnetje en een temperatuur waarbij de jassen eindelijk aan de kapstok kunnen blijven. Hier hebben we lang op gewacht!

Waar de één de voorkeur geeft aan een intensieve zonnekoers op het terras, geniet de ander van de heerlijke zomergeuren in het bos. Maar waarom niet gewoon de combinatie? Hieronder een top 5 van de mooiste stekjes verscholen in het Gelderlandse groen. Die uitgebreide lunch smaakt namelijk nóg beter na een flinke wandeling, dus best of both worlds!

  1. De Kromme Dissel (Bilderberg) - Heelsum
  2. Koetshuis Rhederoord - De Steeg
  3. Kasteel Engelenburg - Brummen
  4. Restaurant Klavertje Vier - Vierhouten
  5. Het Roode Koper - Leuvenum

De Kromme Dissel

Dit restaurant, gevestigd in een Oud-Saksische boerderij, is al ruim veertig jaar trotse bezitter van een Michelinster. En dat is natuurlijk niet voor niets. Hier komen een authentieke ambiance en culinaire topkwaliteit op een verrassende wijze samen. Volgens Tonny Berentsen, chef de cuisine van De Kromme Dissel, zijn de vier pijlers van hun succes ‘aandacht, beleving, oorsprong en gevoel’. Na een prachtige wandeling in de bosrijke omgeving van Heelsum is het goed toeven op het terras en is een uitgebreide lunch in de zon meer dan verdiend!

Koetshuis Rhederoord

Aan de rand van de rustieke Veluwezoom vindt u Koetshuis Rhederoord, waar een landelijke en ongedwongen sfeer hand in hand gaan met gerechten van het hoogste gastronomische niveau. Er wordt uitsluitend gewerkt met eerlijke producten; zoveel mogelijk biologisch en het liefst wat de streek en het seizoen te bieden hebben. Tussen het weelderige groen van de Veluwe komt u helemaal tot rust en waant u zich voor eventjes in een andere wereld. Heerlijk om na een lange fiets- of wandeltocht te genieten van een mooi glas wijn en een voortreffelijke lunch op het terras terwijl u luistert naar de vogels uit de omgeving.

Kasteel Engelenburg

Het sprookjesachtige tuintafereel doet u waarschijnlijk al vermoeden wat u binnen te wachten staat. In dit schitterende landhuis waant u zich in vervlogen tijden. Perfect gedekte tafels, onberispelijke service en weelderige smaken maken Kasteel Engelenburg tot een ware beleving. De klassieke gerechten met moderne invloeden en de tongstrelende wijnen die ze hier serveren versterken dit weldadige gevoel. Het is bijna zonde om hier alleen te lunchen of te dineren. Het voorstel luidt dan ook om eerst op het zonnige terras te lunchen, daarna de natuur in te trekken om van het prachtige voorjaarsweer te genieten en ‘s avonds af te sluiten met een verdiend diner.
                                                          

Bron(nen):
  • IENS