Wintertijd in Leuven

In de wintermaanden biedt de stad Leuven allerlei activiteiten. Ontdek de geheime schatten, bezoek tentoonstellingen en geniet van het Foodtruck Fiesta. Ideaal voor een dagje of een weekend weg.

Kerstmarkt

van 10 december 2015 tot 20 december 2015

Vanaf 10 december is de kerstmarkt geopend. Op weekdagen is de kerstmarkt extra lang geopend en op zondag 13 en 20 december is het koopzondag. Er zijn standjes uit heel Europa; zo is er echte Irish Coffee, Pools servies en handwerk uit Bosnië-Herzegovina. Naast dat er een kerstmarkt is, is ook het stadhuis versierd, is er een nostalgische kermis en het Leuvense biermerk Stella Artois heeft een Wintertour.

Circus & Co

18-19-20 december 2015

Dit jaar staat Circus & Co weer in Leuven met spectaculaire acts. Op verschillende locaties in de stad kunt u genieten van onvoorspelbare voorstellingen. Sommige voorstellingen zijn gratis en voor sommige moet u betalen.  Meer informatie en tickets vindt u hier.

Foodtruck Fiesta

18-19-20 december 2015

In park de Bruul verzamelen zich verschillende foodtrucks voor de eerste Leuvense Foodtruck Fiesta. Hier kunt u gratis heen en kiezen uit verschillende lekkernijen, zoals sushi, cupcakes en pannenkoeken.

M-Museum

Speciale evenementen tijdens de wintermaanden

U kunt genieten van prachtige portretten van Rio, Parijs en Bejing in levendige en kleurrijke schilderijen, gemaakt door Sarah Morris. Ook kunt u met behulp van creative begeleiders uw mooiste kerstkaart maken. Daarnaast weergeeft Guy de Cointet door middel van humor flarden tekst, kleurrijke objecten en abstracte decors weer. Benieuwd naar deze en andere tentoonstellingen en naar de data? Kijk dan hier.

Oud en Nieuw

van 27 december 2016 tot 7 januari 2016

Doe op 27 december mee met de eindejaarscorrida, een eindejaarsloop met muziek, ambiance en verklede deelnemers. U kunt een route uitkiezen van 4, 8 of 12 kilometer en wandelen door de verkeersvrije binnenstad. Ook kunt u op 7 januari het nationaal orkest van Belgie bezichtigen in de Schouwburg. Hier kunt u genieten van een Italiaans belcantprogramma met aria's van Rossini, Bellini, en Donizetti. Daarnaast hoort u ook aria's uit het Franse repertoire: Gounod, Massenet en Saint-Saëns. Alle evenementen kunt u hier vinden.

Meer leuke evenementen in Leuven

Bent u benieuwd naar meer evenementen, de locaties en prijzen? Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft.

Wilt u andere evenementen in Vlaanderen bezoeken? Bekijk de evenementenkalender van Vlaanderen.