Nieuwe editie dagboek Anne Frank uitgebracht

Een nieuwe editie van het dagboek van Anne Frank is recent verschenen, meldt persbureau Reuters. Het is nog meer gebaseerd op het incomplete manuscript van Frank. Zij maakte twee versies van haar dagboek, omdat ze gehoord had dat er plannen waren om dagboeken en andere schrijfsels van Nederlanders te verzamelen, om zo de Tweede Wereldoorlog te documenteren.

Frank heeft echter nooit de kans gekregen om haar tweede versie van het dagboek af te ronden. Zij en haar familie werden in 1944 verraden en zijn vervolgens naar het concentratiekamp Bergen-Belsen afgevoerd. Daar overleed ze in 1945 op vijftienjarige leeftijd.

Anne Franks dagboek werd twee jaar na haar dood door haar vader Otto Frank, gepubliceerd. Het eindproduct was een mix van originele dagboekfragmenten en teksten uit de tweede versie van het dagboek van Anne Frank. 

Editie (nog) niet uitgebracht in Nederland

De nieuwe versie van het dagboek, genaamd Liebe Kitty, zal voorlopig alleen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk gepubliceerd worden. 

Volgens het Anne Frank Huis in Amsterdam is de nieuwe editie van het dagboek “het incomplete manuscript van een meisje dat schrijfster wilde worden”. Volgens het museum zal het werk de lezer dichter bij de schrijfster Anne Frank brengen.

Bron(nen):
Trefwoorden: