Slim slikken: voeding en medicijnen
Cholesterolverlagers doorslikken met grapefruitsap? Geen goed idee. Gelukkig zijn er ook wisselwerkingen die juist gunstig zijn. Lees hier welk effect voeding kan hebben op uw medicijnen.
Medicijnen moeten hun werk doen voor uw gezondheid. Het is daarom belangrijk ze te gebruiken op het juiste tijdstip en op een veilige manier. De apotheker kan u hierbij ondersteunen met advies en uitleg.
Cholesterolverlagers doorslikken met grapefruitsap? Geen goed idee. Gelukkig zijn er ook wisselwerkingen die juist gunstig zijn. Lees hier welk effect voeding kan hebben op uw medicijnen.
Medicijnen zijn er om gezondheidsklachten te bestrijden. Dat doen ze niet altijd even goed. Omdat u een bepaald middel niet goed kunt verdragen bijvoorbeeld, of omdat u meerdere medicijnen tegelijk gebruikt. Een medicijngesprek kan dan uitkomst bieden.
Wist u dat veel bijwerkingen van medicijnen te vermijden zijn? Hoe? Dat leest u in dit overzicht.
Dagelijks medicijnen gebruiken. Het klinkt zo simpel, maar het kost best wat inzet en inspanning om het in uw dagelijks patroon in te passen. PlusOnline geeft u wat tips en aandachtspunten.
Online bestellen; wie doet het tegenwoordig niet. Boodschappen, kleding, boeken en apparatuur: met één klik van de muis heeft u het in huis. Geneesmiddelen op internet bestellen is echter minder verstandig. De helft van de pillen is nep en de andere helft gevaarlijk. Maar hoe gevaarlijk eigenlijk?
Veel mensen slikken medicijnen: dagelijks, soms zelfs meerdere keren per dag en vaak voor een langere periode. Dagelijks medicijnen slikken heeft soms invloed op de opname van vitamines. Dit geldt ook andersom, vitamines beïnvloeden soms de werking van een medicijn.
Een wijntje bij het eten, een biertje in de kroeg of een lekker borreltje om de dag mee af te sluiten. Over het algemeen kan een drankje niet veel kwaad, maar als u medicijnen slikt is het verstandig om voorzichtig te zijn met alcohol. Wanneer kunt u het zelfs beter helemaal laten staan?
We genieten massaal van het zomerse weer. Maar wat betekent dat voor medicijnen? Moeten die allemaal in de koelkast? Nee, niet allemaal, want daar kan het juist te koud zijn, weet apothekersvereniging KNMP.