Kleindochter wil geen warm eten

Via de nieuwsbrief van GezondheidsNet las ik het artikel Als je kind niet wil eten: 10 tips. Dit gaat over een 2-jarig kind, en is heel herkenbaar. Mijn kleindochter is al bijna 6 en eet matig brood, maar het warme eten gaat er maar niet in. Ze vindt bijna niets lekker, zegt ze. Alle trucs zijn al uitgeprobeerd. Het is verder geen probleemkind, en het is een goed gezin, begripvol en consequent. Maar ja, dat eten is een dagelijks terugkerend probleem.

Graag uw mening en meer tips als u die hebt.
Margriet

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige

Misschien is het een geruststelling als ik begin met te zeggen: u bent niet de enige! Ik spreek regelmatig bezorgde ouders en grootouders. Als er sprake is van een probleem dan is de oplossing bij ieder gezin weer anders. Algemene tips zijn u bekend, schrijft u. Ik ben bedruk altijd het belang van ontspanning en het genieten van eten. Kinderen betrekken bij eten is van groot belang. Plezier lost vaak veel op.

Het best kunt u een keer een afspraak maken met een voedingscoach/diëtist. Iemand die gericht advies kan geven en vooral ook iemand die onzekerheden kan wegnemen.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Suzan Tuinier is voedingsdeskundige en coördinator van het Vitamine Informatie Bureau. Ze heeft ervaring als voedingsvoorlichter en onderzoeker. Je kunt bij Suzan terecht met vragen over vitamines en mineralen.