Paprikatortilla’s met geitenkaas

Spaanse aardappelkoek met een lekkere twist.

Ingrediënten

  • 1 rode, gele en groene paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 75 milliliter witte wijn
  • 4 eieren
  • 2 gekookte aardappels van de voorgaande dag
  • een paar plakjes chorizo (optioneel)
  • zout en peper
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden, gedroogd
  • 100 gram geitenkaas in blokjes
  • takje basilicum

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Was en halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stroken.
  • Pel de ui en het teentje knoflook hak ze fijn.
  • Verhit de olijfolie in een vuurvaste pan en bak hierin de ui en knoflook kort.
  • Voeg de paprika toe en laat 5 minuten stoven.
  • Giet de wijn erover en laat het inkoken.
  • Snijd de aardappels in blokjes.
  • Kluts de eieren en roer de eieren en de aardappels door het mengsel. Laat het geheel stollen.
  • Breng op smaak met zout, peper en de Provençaalse kruiden.
  • Doe de geitenkaas en eventueel een paar plakjes chorizo over de tortilla.
  • Gratineer de tortilla vervolgens in de oven.
  • Garneer met blaadjes basilicum.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30 minuten