Groepsrondreis: Engeland-Schotland

Deze reis biedt u een even uitgekiende als boeiende mix aan van cultuurhistorische bezienswaardigheden en landschappelijk schoon waarmee deze bestemming zo rijkelijk bedeeld is. Zo bezoeken we niet alleen de interessantste steden, maar we laten u ook genieten van de ongerepte natuur van Schotland en haar prachtige landschappen.

De reis begint met het ontdekken van de stad York, welke een hele lange geschiedenis kent. Via het Yorkshire landschap bezoeken we Durham, waar volgens sommigen de mooiste kathedraal ter wereld staat. Na de indrukwekkende stad Edinburgh bezocht te hebben, met het prachtige hooggelegen Edinburgh Castle, vertrekken we naar de Schotse Hooglanden. Hier worden diverse excursies in de omgeving gemaakt. Zo bezoeken we Fort William, wat ligt in de schaduw van de hoogste berg van Groot-Brittannië en het mooie eiland Skye. Wanneer we weer zuidwaarts gaan, rijden we door de Glencoe, het mooiste dal van Schotland en langs Loch Lomond, het mooiste meer van Schotland.

Missing media-item.

Complete reisprogramma

Dag 1: Via H. v. Holland naar Coventry
Via onze servicelijnen brengen we u naar Hoek van Holland waar u inscheept om 14.45 uur op de ferry van Stena Line voor de overtocht naar Harwich. Aan boord bestaat de gelegenheid te dineren (niet inbegrepen). Na aankomst om 20.15 uur rijden we naar Coventry voor de overnachting.

Dag 2: Bezoek aan York
Na het ontbijt rijden we noordwaarts naar York. Hier krijgt u de hele middag de tijd om deze stad met haar lange geschiedenis van Vikingen en Romeinen te ontdekken. Het karakteristieke centrum met haar nauwe straatjes en vele vakwerkhuizen, gedomineerd door de kathedraal, de “Minster”, zal u zeker bekoren. Hierna naar ons hotel in de omgeving voor diner en overnachting.

Dag 3: Durham & North-Cumberland
Na het ontbijt rijden we door het aantrekkelijke landschap van Yorkshire naar de historische stad Durham voor een kort bezoek. De zeer bezienswaardige kathedraal hier mag u zeker niet missen, door sommigen wordt dit zelfs de mooiste kathedraal van de wereld genoemd! Hierna rijden we door de Durham Dales en het schitterende Nationale Park Northumberland noordwaarts, we passeren de grens met Schotland en bereiken de omgeving van Edinburgh voor diner en overnachting.

Missing media-item.
De mooie stad Edinburgh, met het op een heuvel gelegen kasteel op de achtergrond.

Dag 4: Stadstour Edinburgh
Edinburgh, de oude hoofdstad van Schotland heeft u zoveel te bieden dat we deze meer dan indrukwekkende stad, gedomineerd door het hooggelegen Edinburgh Castle, tekort zouden doen door hier korter dan een hele dag aan te besteden! De geschiedenis van Schotland valt hier op elke straathoek af te lezen. ’s Morgens maken we een stadstour, de middag kunt u helemaal zelf invullen! Diner in het hotel.

Dag 5: Via Blair Castle naar Fort-William
Vandaag naar de Schotse Hooglanden. Bij het gezellige plaatsje Pitlochry brengen we een bezoek aan Blair Castle, de Hertog van Blair is de enige Britse onderdaan die nog een privé legertje mag hebben! Door een overweldigende natuur bereiken we het West End hotel in Fort William waar we drie nachten zullen verblijven. Diner in het hotel.

Dag 6: Tocht omgeving Fort William
De ochtend geven we u graag de tijd om Fort William, gelegen aan het Loch Linnhe, te ontdekken. In de schaduw van de Ben Nevis, met haar 1344 mtr. de hoogste top in Groot Brittannië, biedt dit leuke vakantieplaatsje met haar knusse hoofdstraat volop vertier. ‘s Middags laten we u de naaste omgeving zien: het Caledonian Canal met de Neptunustrap, het Commando Memorial en de Glen Nevis. Diner in het hotel.

Dag 7: Glenfinnan & Eiland Skye
Vandaag eerst naar Glenfinnan, waar in 1645 Bonnie Prins Charles zijn leger verzamelde om voor de onafhankelijkheid van Schotland te strijden. Hierna nemen we de ferry van Mallaig naar Armadale op Skye met Armadale Castle, hier bezoeken we het Clan Mc Donald Centre. Langs het fotogenieke Eilean Donan kasteel rijden we door een ruig landschap terug naar ons hotel.

Missing media-item.

Dag 8: Via Clencoe naar Carlisle

Door misschien wel het mooiste dal van Schotland, de Glencoe, rijden we zuidwaarts. Langs het Loch Lomond, ja we vallen in herhalingen, het mooiste meer van Schotland en aan Glasgow voorbij steken we bij Gretna Green (waar we natuurlijk even pauze houden) weer de grens met Engeland over. In de omgeving van Carlisle vinden we ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 9: Lake District Windermere
Over de imponerende Kirkstonepass rijden we door het lieflijke landschap van het Lake District naar het mooi gelegen Windermere. Na de middagpauze vervolgen we onze route naar het overnachtinghotel in Ipswich of omgeving. Diner alhier.

Dag 10: Harwich-Hoek van Holland
Na het ontbijt rijden we naar de veerboot die ons naar Hoek van Holland brengt. Aankomst alhier om 16.15 uur waarna onze servicelijn u naar uw uitstapplaats brengt.

Hotels

Tijdens deze rondreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels, op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, veelal zullen ook telefoon en tv aanwezig zijn. Namen en adressen ontvangt u bij uw laatste reispapieren.

Vertrek en prijsinformatie

    
22-07-2012     € 849 Volgeboekt    
12-08-2012     € 849     
09-09-2012     € 799 Volgeboekt
Toeslag 1-persoonskamer: € 170,-

Opstapplaatsen

Breda
Dordrecht
Eindhoven
Heerlen
Hoek van Holland
Nederweert
Roermond
Rotterdam
Sittard
Tilburg

Inbegrepen

 • Reis per Comfort-class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
 • Overtocht per Stena Line-Hoek van Holland naar Harwich v.v.
 • Excursies volgens programma.
 • Hotelverblijf op basis van 1x logies-ontbijt en 8x half-pension.
 • Toeristenbelasting t.w.v. € 10,- p.p.
 • Comfort-class t.w.v.  € 25,- p.p.

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering á €18,00 per persoon
 • Annuleringsverzekering á 6% van de reissom en assurantiebelasting + €4,50 poliskosten per boeking
 • Entreegelden
 • Bijdrage calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • €12,50 reserveringskosten

 

Overige informatie

De reis van 12 augustus is exclusief voor Pluslezers. De groep waarmee u reist zijn dan allemaal Pluslezers! 

Programmawijzigingen voorbehouden
Minimum deelname 25 personen

Deze Plusreis wordt uitgevoerd door Maaskant Reizen, welke lid is van de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

Meer informatie of reserveren

Wilt u meer informatie over deze reis of wilt u een reservering maken? Wij staan u graag te woord op werkdagen van 09.00-17.00 uur op telefoonnummer 0900 - 244 6244 (€ 0,10 p/m).
Ook kunt u uw reservering maken door onderstaand formulier in te vullen.

Auteur 
 • Redactie