Is mijn hartslagmeter wel betrouwbaar?

Na een hartoperatie kreeg ik last van boezemfibrilleren. Omdat ik het fibrilleren niet altijd opmerk, heb ik een hartslagmeter gekocht. Zo kan ik bij twijfel mijn hartslag controleren. Bij de laatste aanval wees de meter uit dat mijn hartslag in rusttoestand 112 was, tijdens het traplopen zakte hij naar 58, om daarna weer te stijgen naar 112. Mijn cardioloog zegt dat de meter blijkbaar niet goed werkt. Moet zo’n meter eerst geijkt worden? Ik ben een man van 68 jaar. Joris Bartstra, journalist met artsendiploma

Ik weet niet of de elektronica die u gebruikt betrouwbaar is, maar een hartslagmeter hoef je normaal gesproken niet te ijken. U kunt de resultaten van het apparaat controleren door zelf uw hartslag te tellen.

Als u echt de indruk hebt dat uw hartslag daalt bij inspanning, moet u nog eens contact opnemen met de cardioloog. Met een inspanningstest zou u meer te weten kunnen komen.

Ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel de vraag aan een expert!

1 Reactie

Door P.van Ham (niet gecontroleerd) op zo, 23-2-2014 - 11:28

Bij mij is vasculitis in de longen vastgesteld,maar heb geen antwoord omtrent de toekomst verwachtingen wat kan ik verwachten?
En mijn saturatie zakt bij minimale beweging en na 75 meter lopen van 97 richting 87 wat zijn hier de gevaren van?