Oproep: 'Mijn hart, mijn leven.'

De redactie is op zoek naar mensen die recent behandeld zijn voor een hart- of vaatziekte en daarover willen vertellen in een interview. Het gaat ons vooral om de emotionele impact van de ingreep. Wat doet het met je, als je een ingreep krijgt aan het hart? Wat is er veranderd in uw leven, na deze behandeling? Maakt u nu andere keuzes dan voorheen? De verhalen komen in een thema-gids over het hart.

Een ablatie, een nieuwe hartklep een dotterbehandeling of een openhartoperatie - veel mensen krijgen te maken met behandelingen voor een hart- of vaatziekten. Het leven staat even helemaal in het kader van de behandeling en ook daarna zijn dingen vaak anders dan voorheen. Misschien bent u nog steeds vermoeid of sneller emotioneel.  Of u bent juist energieker dan eerst. Misschien heeft u sommige vrienden vaarwel gezegd na de ingreep, of juist nieuwe gemaakt. Ook de partnerrelatie kan behoorlijk veranderen door een hartingreep.

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Welke behandeling heeft u gehad? Hoe heeft u de behandeling doorstaan? Hoe heeft het uw leven beïnvloed? Hoe gaat u om met angst voor verdere hartproblemen? Wat kunt u nu weer wel, wat u eerst niet meer kon? Staat u nu anders in het leven? Wat zou u andere mensen aanraden, die deze behandeling  binnenkort ook ondergaan?

Reageer

Heel fijn als u hierover uw verhaal wil delen met onze journalist. Er komt ook een fotograaf langs voor een mooi portret.

- Stuur uw reactie vóór 1 februari naar gezondheid@plusmagazine.nl o.v.v. ‘Mijn hart'.

- Vermeld uw volledige naam, leeftijd, adres, e-mailadres en telefoonnummer.

- Stuur ook een eigen foto mee, een eigen kiekje met de smartphone is prima.

We lezen alle reacties zorgvuldig en nemen contact met u op als uw reactie wordt gekozen voor een interview. Er komt dan een fotograaf langs voor een mooi portret.