11 Tv-series die u volgens andere Pluslezers gezien moet hebben

Getty Images

Musea, theaters en horeca dicht: er zit niets anders op dan je thuis te vermaken de komende weken. Bijvoorbeeld met een van deze (nostalgische) tv-series die andere Pluslezers tippen. Voor ieder wat wils.

Te zien op Netflix:

Weissensee

Weissensee speelt zich af in Oost-Berlijn ten tijde van de Koude Oorlog. Een familie die trouw is aan de Stasi en een familie met overtuigde dissidenten komen in contact door een onverwachte romance.

The Bridge

Een Deens-Zweedse misdaadserie die in beide landen speelt en waarin beide talen worden gesproken. Op de Sontbrug tussen Zweden en Denemarken wordt een lijk gevonden. Omdat het precies op de grens ligt, moeten de rechercheteams van het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö nauw samenwerken. De moord blijkt zowel sociale als politieke motieven te hebben, maar de moordenaar wil nog meer bereiken.

Lucifer

Lucifer vertelt het verhaal van de duivel, die zich verveelt in de hel en daarom een nachtclub opent in Los Angeles. Als hij betrokken raakt bij een moordzaak, raakt hij onder de indruk van rechercheur Chloe Decker. Vanaf dat moment laat hij zich inhuren als consultant bij de politie om te helpen bij moordzaken.

Outlander

Outlander volgt het leven van Claire Randall, een gelukkig getrouwde verpleegster die in 1945 op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743. In een onbekende en levensbedreigende wereld moet ze het hoofd boven water zien te houden. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Frasier – een moedige en charmante Schotse strijder – ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?

Mad men

Deze bekroonde serie die zich afspeelt in het New York van de jaren 60 neemt je mee naar een reclamebureau ten tijde van moordende concurrentie en glamoureuze verleiding.

Te zien op NPO Plus:

Poldark

Een kostuumdrama waarin soldaat Ross Poldark na gevochten te hebben in Amerika, terugkeert naar het Cornwall van de 18e eeuw. Hij moet een nieuw leven zien op te bouwen terwijl alles veranderd is.

Deze (nostalgische) series zijn niet te streamen, maar wel te koop:

North and South

Een miniserie uit 1985 die met een Emmy Award is bekroond. De driedelige vertelt het verhaal van de turbulente en emotionele gebeurtenissen in de aanloop naar de Amerikaanse Burgeroorlog. De serie schetst het leven van twee families, de Hazards en de Mains, geografisch en ideologisch verdeeld over twee verschillende oorlogskampen. De haat, de vooroordelen en de hebzucht, die het weefsel van een natie verscheuren, dreigen ook de draden te verbreken waardoor de twee families met elkaar verbonden zijn.

Te koop via bol.com

Doornvogels

Deze serie vertelt het verhaal van een familie op een ranch in Australië. Het verhaal voert langs 60 jaar uit het leven van de familie, een periode waarin de levens van hoofdpersoon Meggie en de anderen vele verrassende en onverwachte wendingen nemen. Het resultaat is een historisch drama dat al sinds de eerste uitzending in 1983 op televisie verscheen erg populair is.

Te koop via bol.com

Zomer van ’45

Twee Nederlandse meisjes, Anna en Maria, worden ieder aan het eind van de oorlog verliefd op een Canadese soldaat en raken in verwachting. Maria's minnaar sneuvelt zonder dat zij dat weet. Ze krijgt haar kind in een tehuis en moet het afstaan. Anna en Jim willen trouwen, maar het noodlot drijft hen uit elkaar. Jaren na de oorlog wordt er een reünie gehouden.

Te koop via bol.com

V

Deze Amerikaanse sciencefictionserie van de zender NBC was voor het eerst te zien in 1983. V gaat over een invasie van aliens in de nabije toekomst. Met een vloot van 50 schepen arriveren ze op aarde. De schepen worden geparkeerd in de lucht boven een aantal grote steden. De aliens lijken in eerste instantie gewoon op mensen en presenteren zich als een vredelievend ras, naar de aarde gekomen om technologie te delen. De overheden accepteren hun aanbod, maar al snel wordt duidelijk dat er meer aan de hand is dan in eerste instantie blijkt. Deze bezoekers blijken hele andere plannen te hebben met de aarde dan ze de mensheid doen denken.

Te koop via bol.com

Het kleine huis op de prairie

Een wereldberoemde Amerikaanse tv-serie die gaat over de boerenfamilie Ingalls en een aantal andere families in het kleine dorpje Walnut Grove in de Amerikaanse staat Minnesota. De boerenfamilie Ingalls beleeft prachtige avonturen. Thema's als liefde, vriendschap, vrijheid en respect staan centraal. 

Te koop via bol.com

Bronnen: Streamwijzer,  mijnserie.nl, Netflix, Bol.com

Auteur