3 x hartverwarmende films zonder kerstboom

Nu de kerstfilms de komende week op televisie de dienst uitmaken, wil je misschien weleens wat anders. Dat kan in de bioscoop: drie tips voor een hartverwarmende film zonder kerstboom.

1. The Peanut Butter Falcon

Zak is een wees met het downsyndroom die bij gebrek aan beter is ondergebracht in een verzorgingstehuis. Hij loopt weg om de worstelschool van zijn grote idool Salt Water Redneck bezoeken. Tijdens z'n reis ontmoet hij een voortvluchtige kruimeldief die hem besluit te helpen met zijn droom door hem te gaan coachen. Ze worden vergezeld door de vriendelijke zuster Eleanor, die Zak naar het verzorgingstehuis terug moet halen.

2. Sorry We Missed You

Ricky en Abby wonen met hun kinderen in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren. Ricky besluit als eigen baas aan de slag te gaan als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen.

3.  April, May en June

Als de ernstig zieke moeder van April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar autistische zoon Jan. De zussen merken al snel dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn.