Boekenweek 2021 van start

Ruim twee maanden later dan gepland, maar op zaterdag 29 mei gaat dan toch echt de Boekenweek van start. Dus steun de lokale boekhandelaar komende week door een paar boeken aan te schaffen. Je krijgt er ook wat voor terug.

Boekenweekgeschenk

Behalve een meeslepende leeservaring, die je even in een andere wereld onderdompelt ter lering en/of vermaak, krijg je ook het Boekenweekgeschenk cadeau bij besteding van ten minste €15 aan Nederlandstalige boeken. Het Boekenweekgeschenk ‘Wat wij zagen’ is dit jaar geschreven door Hanna Bervoets, die inmiddels zeven romans op haar naam heeft staan (o.a. ‘Welkom in het Rijk der zieken’). ‘Wat wij zagen’ is de korte geschiedenis van een liefdesverhaal op de werkvloer van een onlineplatform, waar werknemers gruwelijke filmpjes, nepnieuws en bedreigingen moeten verwijderen. Om de drukte te spreiden en winkelbezoek voor iedereen veilig te houden, is het Boekenweekgeschenk de hele maand juni beschikbaar.

Let op! In het verleden mocht je altijd met het Boekenweekgeschenk een zondag vrij reizen met de trein, maar dat is dit jaar om begrijpelijke redenen niet het geval.

Top Tien

Ter inspiratie: dit is de top tien van bestverkochte boeken van afgelopen week.

1. Lucinda Riley: De zevende zus. In het nieuwste deel van de serie over de zeven zussen wordt een zinderende zoektocht naar de zevende zus ingezet. Xander Uitgevers, €24,99.

2. Paul Biegel & Charlotte Dematons: Groot Biegel sprookjesboek Verzameling van 30 van Paul Biegels allermooiste verhalen. Met illustraties van Charlotte Dematons. Gottmer, €22,99.

3. Tonke Dragt: De brief voor de Koning Vlak voor hij tot ridder zal worden geslagen, krijgt de jonge Tiuri een belangrijke maar gevaarlijke opdracht. ‘Geef een boek’ cadeau-editie. Leopold, €3,50.

4. Charlie Mackesy: De jongen, de mol, de vos en het paard Moderne fabel over de bijzondere vriendschap tussen een jongen en drie dieren. Kok Boekencentrum, €20.

5. Lale Gül: Ik ga leven In een streng islamitisch gezin moeten meisjes veel maar mogen niets. Büsra komt in opstand. Autobiografische roman. Prometheus, €20.

6. Jeroen Brouwers: Cliënt E. Busken Een onwillige en hooghartige cliënt van een zorginstelling houdt zich doofstom maar laat zijn malende gedachtestroom de vrije loop. Atlas Contact, €21,99.

7. Ramsey Nasr: De fundamenten Ramsey Nasr ziet verband tussen de corona- en de klimaatcrisis en pleit indringend voor een herziening van onze westerse samenleving. De Bezige Bij, €16,99.

8. Nicci French: Wie niet horen wil Tess vermoedt dat haar dochtertje getuige is geweest van een misdrijf en gaat zelf op onderzoek uit. Ambo l Anthos, €22,99.

9. Lucinda Riley: De zeven zussen Zeven geadopteerde zussen krijgen na hun vaders dood een mysterieuze brief over hun afkomst. In deel 1 zoekt Maia naar haar ware identiteit. Xander Uitgevers, €12,50.

10. Marcia Luyten: Máxima Zorreguieta Deel 1 van een biografisch portret in twee delen van Koningin Máxima. De Bezige Bij, €26,99.