Cultuurtip: Eet smakelijk!

Tentoonstelling over en met voedsel

Getty Images

Voedsel is door de eeuwen heen een bron van inspiratie voor kunstenaars. Dat is goed te zien in de tentoonstelling De smaak te pakken in het Gorcums Museum. Daarin zijn kunstwerken verzameld waarin voedsel wordt afgebeeld óf gebruikt. Bon appétit!

Kookboeken ruilen

In een tijd waarin er in de media buitensporig veel aandacht is voor voeding en koken, is de tentoonstelling een schot in de roos. De tentoongestelde kunstwerken dateren van de zeventiende eeuw (onder andere pronkstillevens van David Teniers en Jan Olis) tot nu (bijvoorbeeld sieraden en installaties van suikerspin door ontwerpster Martine Poot).

Tip: hebt u allerlei kookboeken die nooit meer gebruikt worden bij het koken. Neem ze mee! Op de begane grond van het Gorcums Museum aan de Grote Markt 17 is een speciale ruimte ingericht om kookboeken te ruilen. Kunt u weer eens wat ander op tafel zetten. U kunt ook een favoriet recept meenemen om te ruilen voor die van een ander.

De tentoonstelling is nog tot en met 10 maart 2019 te bezoeken. Klik hier voor meer informatie over openingstijden en een routebeschrijving.

Luister hier naar conservator Rob Kreszner van het Gorcums Museum, die op Radio NPO2 vertelt over de expositie ‘De smaak te pakken’:

Auteur