Cultuurtip: Het Kerstmoordproces

Liefhebbers van detectives en advocatenseries op televisie komen aan hun trekken met het online rechtszaakspel ‘Schuld of Onschuld’. Voor 15 euro zit je in de jury en beslis je mee over het lot van de verdachte. Zo komen we de lockdown wel door.

De jury beslist

Op 21 december 2020 start het Kerstmoordproces, maar meedoen kan tot 30 december. De kerstmoord draait om de zaak waarin een jonge, charismatische priester vermoord wordt aangetroffen in de sacristie van zijn kerk. De dader lijkt de dorpsslager met wiens dochter de priester een relatie zou hebben. Twee jaar later komt de zaak voor bij de rechtbank en is het aan de jury om te beslissen over het lot van de verdachte. Jan Kooijman en Louise Korthals nemen het als advocaat en officier van justitie tegen elkaar op.

Schuldig of niet schuldig?

Wie zich inschrijft, krijgt online toegang tot steeds nieuwe videogetuigenissen, verklaringen en pleidooien. Na zeven procesdagen beslissen alle deelnemers over of de verdachte schuldig is of niet. Op oudejaarsdag komt dan een video online waarin te zien is wat er daadwerkelijk is gebeurd. Het idee voor ‘Schuld of Onschuld’ komt uit België. In oktober van dit jaar lanceerden de Belgen een eerste online zaak met volksjury. Dit was een groot succes. Nu dus in Nederland.

Voor meer informatie en ticketverkoop klik hier.