Cultuurtip: Mammoet in Drenthe

Een ideaal zomeravond-uitje: het muziektheaterspektakel 'Mammoet' nabij de hunebedden op het Buinerveld bij Buinen (Drenthe). Speciaal voor deze voorstelling is een imposant openluchttheater gebouwd, dat plaats biedt aan duizend mensen.

Oertijd

‘Mammoet’ speelt zich af in de oertijd. Aan de rand van een natuurgebied ontvangen spiritueel leider Anwar (gespeeld door Paul Kooij) en zijn vrouw Freya (Gusta Geleynse) de bezoekers. Zij leiden hun volgelingen naar ‘een nieuwe verbinding met de natuur’, maar worstelen met zichzelf en hun idealen. Het hoogtepunt van de voorstelling is de vertelling van het verhaal van de traditionele Heilige Mammoetjacht: spectaculaire scènes verbeelden het verhaal dat gaat over de vraag welk offer mensen bereid zijn te brengen voor een hoger doel, hoe ze omgaan met de aarde en de natuur.   

Zonsondergang

De makers van ‘Mammoet’, onder leiding van scriptschrijver en regisseur Tom de Ket, lieten zich onder andere inspireren door de bestseller ‘Sapiens’ van de Israëlische historicus Yuval Noah Harari.

‘Mammoet’ is dagelijks te zien (behalve op maandag en dinsdag) tot en met 1 september. De aanvangstijd van de voorstelling is afhankelijk van het tijdstip van zonsondergang. De voorstelling duurt ca. 100 minuten.

Kaarten kunt u hier reserveren.

Foto’s: Ben van Duin