Cultuurtip: Rock-’n-Rolling Stones

Na Londen, de Verenigde Staten en Azië doet de expositie The Rolling Stones - Unzipped nu Groningen aan, als eerste stad in Europa. De opening van de tentoonstelling door niemand minder dan Mick Jagger kun je donderdag 19 november online live meemaken.

400 objecten

Stones-liefhebbers kunnen in het Groninger Museum aan de hand van ruim vierhonderd originele objecten de ontwikkeling van begin jaren 60 tot nu volgen van de Londense bluesband én van de inmiddels 70-plussers Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood.

Wat er zoal te zien is? Instrumenten, podiumontwerpen, zeldzaam videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs een replica van het appartement in Edith Grove in Londen, waar Mick Jagger en Keith Richards woonden.

Opening live

Vanwege corona is de opening volledig online. Deze is live mee te maken op donderdag 19 november om 17.00 uur op rollingstonesgroningen.nl en dvhn.nl. Leo Blokhuis interviewt dan Mick Jagger en toont samen met directeur Andreas Blühm enkele highlights uit de tentoonstelling. Ook vertellen een aantal bekende Nederlanders over hun bijzondere band met de Stones, zoals Lucy Woesthoff (voormalig pr-manager van de Stones), Klaas Knot (president van De Nederlandsche Bank), Matthijs van Nieuwkerk (presentator) en Humberto Tan (presentator).

Tot en met 28 februari

De tentoonstelling is te zien van 20 november tot en met 28 februari. De openingstijden zijn dagelijks van 10 tot 22 uur. De entree bedraagt €29 p.p. (Museumkaart €14). Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via rollingstonesgroningen.nl.